fredag 25 maj 2018

Trädgården v.21


Idag får ni inget recept utan istället får ni en trädgårdsuppdatering. 

På bilden ovan ser ni lite av det som blommar i rabatterna på framsidan av huset. Kirgislöken 'Purple Sensation' sprider sig så mycket att jag måste rensa bort lite av den varje år. Den lilla rosenknoppen tillhör en kanadensisk ros som heter 'Therese Bugnet'. Den rosen är den första att slå ut här i trädgården i år. Violkungsljus 'Violetta' växer tillsammans med krigislöken och de matchar varandra perfekt. I en skuggig del av trädgården växer det frodiga rosa fänrikshjärtan. De blommar snällt från maj till augusti. Blågull är en lättodlad perenn som luktar underbart gott. Självsådda aklejor dyker upp lite här och var i rabatterna. Den blålila varianten är en av de vanligaste sorterna. 


På baksidan har vi bara vita blommor i rabatterna. Där blommar rododendron 'Cunningham´s White' som ett fluffigt vitt moln, Klematis 'Albina 'Plena' är en av mina favoritklematisar. Den växer krafigt och blommar om senare under säsongen. Vit lupin är en annan favorit. Våra strutbräken växer i en matta av myskmadra. En enkel kombination som jag är riktigt nöjd med. Violkungsljus 'Flush of white' sticker upp som små utropstecken lite här och var i den vita och ljusrosa delen av trädgården. Det vita löjtnantshjärtat pryder sin plats i ett skuggigt hörn mellan lekstugan och garaget.   


Denna praktfulla skönhet växer vid södersidan av huset. Trädgårdsiris 'Cherished' har stora blommar i en ljuvlig ljusrosa nyans som skimrar som pärlemor. 


En annan minst lika praktfull skönhet är jättevallmon 'Princess Victoria Louise'. Nu ska jag ut och njuta av allt som blommar. Ha en riktigt bra dag! 😊


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.