söndag 20 maj 2018

Veckomatsedel v.21 (2018)

Vilket underbart väder vi har denna pingsthelg. Poolen är igång och jag har tagit mitt första dopp, som varade i ungefär tio sekunder eftersom vattnet var iskallt (typ sexton plusgrader). Vi har inte värmt upp vattnet så det är fortfarande alldeles för kallt för min smak. Om det här härliga vädret fortsätter så tror jag dock att solen snart har ökat värmen i vattnet, vilket vore toppen så att vi inte behöver slösa pellets på att göra det. 

Idag blir det troligtvis inget dopp, för vi tänkte ta en tur neråt Östergötland med husbilen. Vi har inte hunnit använda husbilen än, eftersom vi inte har haft tid att åka någonstans, men nu har jag gjort det som behövde göras i trädgården och maken är nästan färdig med ombyggnationen av garaget, så snart blir det åka av. Vi har redan börjat att förbereda med småsaker som att starta kylskåpet och köpa en bäddmadrass och lakan till sängen. Senare i veckan tänkte vi åka och köpa kökssaker och lite annat som behövs för en bekväm tillvaro. Det ska bli spännande och se hur det funkar att bo på så liten yta. 

Innan det bär iväg söderut ska vi först ta en tur norrut till en plantskola här i närheten och köpa en pelarthuja och en vit alpklematis. De öppnar dock inte förrän klockan tio så jag hinner både käka frukost och leverera en ny veckomatsedel innan det är dags för avfärd. Hoppas ni hittar något ni blir sugna på att provlaga. Ha en riktigt bra dag! 😊

Måndag: Indisk böncurry serveras med basmatiris, en klick chutney samt matlagningsyoghurt (eller liknande). Ha gärna någon form av färska grönsaker till också. 


Tisdag: Blomkålsbiffar serveras med pasta och en krämig färskostsås med paprika. Rivna morötter är ett passande tillbehör. 



Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Kryddig bönsoppa med potatis och majs serveras med dubbla ostmackor som gräddats i smörgåsjärnet. 


Fredag: Fooled pork (gjord på jackfruit) serveras i hamburgerbröd tillsammans med coleslaw och smörgåsgurka. Ha gärna någon form av ugnsstekt potatis och en blandad sallad till också. 


Helg: Böngratäng med spenat, fetaost och örter serveras med bulgur eller matvete och en fräsch sallad. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.