måndag 27 april 2020

Omelett med färsk sparris och ost


Förra året planterade vi arton sparrisplantor i en sparrisbädd nere på vår odlingslott. I år har de växt så att det knakar. Vi kan dock inte skörda dem ännu utan de måste få stå och växa till sig ytterligare något år innan vi kan avnjuta dem. Fram tills dess får vi "nöja" oss med den sparris som finns i matbutiken. Sist, som vi köpte ett knippe sparris, stekta jag den och lät den ingå i en krämig omelett med ost. Det blev supergott! 

Omelett med färsk sparris och ost
ca 2 portioner
ca 250 g färsk sparris (du kan naturligtvis ta mer om du vill)
1 msk smör
4 stora ägg (de ägg jag använde vägde ca 60 - 65 g styck)
6 msk kallt vatten
1 + 2 krm salt (du kan ta mer eller mindre salt efter egen smak)
1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
ca 1 dl riven lagrad ost

Gör så här: 
Skölj och ansa sparrisen. Skär den sedan i ca 2 cm långa bitar. Hetta upp smöret i en stekpanna. Ha i sparrisen och låt den steka på medelvärme i ca 10 min, eller tills den är så mjuk som du vill att den ska vara. Ha på 1 krm av saltet och svartpepparn. Vispa ihop äggen med vattnet, 2 krm av saltet samt den rivna osten. Häll i detta i stekpannan och låt det steka i några minuter, tills smeten stelnat i botten. Servera direkt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.