lördag 4 april 2020

Vegetarisk veckomatsedel v.15 (2020)

Dagens inlägg är en ny vegetarisk matsedel för den kommande veckan. Vi närmar oss ju påsken och jag har därför tagit med olika smarriga vegetarisk alternativ till den traditionella påskmaten. Morots"lax" och aubergine"sill" är godbitar som hamnar på våra tallrikar under påsken. Även om påskmaten blir den samma i år som andra år, så kommer påskhelgen att se lite annorlunda ut för de allra flesta av oss. Hemma hos oss blir påskhelgen lugn. Vi följer rekommendationerna, så det blir bara jag och maken som firar tillsammans. Våra döttrar kommer att fira påsken i sina egna hem. 

Måndag: Krämig pasta med färskost och broccolifräs serveras med rivna morötter.


Tisdag: Kryddig Indisk linsgryta serveras med ugnsstekt chilipotatis, en klick äppelchutney med dadlar samt en svalkande yoghurtsås med mynta.


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Skärtorsdag: Potatissoppa med morötter, svampbuljong och paprikapulver serveras med Märtas kavring.



Långfredag: Underbart god chilensk pumpagratäng serveras med kryddburkens texas-cajunsås samt en blandad grönsallad.


Påskhelg: En enkel vegetarisk påskbuffé med aubergine"sill" i senapssås, klassisk aubergine"sill", morots"lax" och aubergine"sill" i vitlökssås serveras med kokt potatis och kokta ägg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.