söndag 4 september 2016

Quornfiléer i krämig sambalsås


Eftersom vi inte äter quorn speciellt ofta känns det alltid lite extra lyxigt när vi väl gör det. Förr brukade jag laga den här smarriga, lättlagade maträtten med kycklingfiléer, men nu när vi inte äter kött längre får det bli quornfiléer istället. Quornfiléerna blir underbart saftiga och smakrika och såsen härligt krämig med lagom sting av sambal oelek. Vi serverade den här lyxiga helgrätten med ugnsstekt potatis, lite grönsaker och en klick gelé. Mycket gott!

Quornfiléer i krämig sambalsås
4 - 6 portioner
Matfett till att smörja formen
300 g quornfiléer (1 liten påse à ca 6 stycken)
2 dl crème fraiche
ca 2 ½ dl standardmjölk eller grädde 
1 msk kinesisk soja
1 - 2 tsk sambal oelek beroende på hur starkt du vill ha det

Gör så här: 
Värm ugnen till 225 C och smörj en form med lite matfett. Lägg filéerna i formen. Vispa ihop resten av ingredienserna och häll dem på filéerna i formen. Det kan se ut som att det är på tok för mycket sås men den kommer att reduceras i ugnen och sugas upp av quornfiléerna. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 - 40 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.