Den här kalasgoda gratängen blir den sista maträtt som jag lagar med vår egen zucchini för det här året. Zucchini är nästan löjligt enkelt att odla och ger otroligt bra valuta både för pengarna och arbetsinsatsen. Under den mest intensiva skördeperioden kan det till och med bli lite för mycket av det goda, så nu ser jag fram emot en välbehövlig paus i zucchinikäkandet.
Zucchinigratäng med mozzarella och soltorkade tomater
ca 1 Kg zucchini
ca ½ dl hackade marinerade soltorkade tomater
2 - 3 msk av oljan som tomaterna ligger i
ca ½ tsk salt, eller efter smak
2 krm grovmalen svartpeppar
125 g mozzarella = 1 sådan där mozzarellaboll i påse
1 dl ströbröd
Gör så här:
Värm upp ugnen till 225 C. Skölj zucchinin och skör den i tunna skivor. Bred ut lite av oljan i botten av en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm. Varva zucchiniskivorna med tomaterna, saltet, pepparn & osten i formen. Täck formen med en bit aluminiumfolie och grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. Ta ut formen ur ugnen och ta av folien. Ha på ströbrödet & tryck till det hela så att ströbrödet blir lite blött. Grädda i ytterligare ca 25 min. Servera gärna gratängen med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.