fredag 9 september 2016

Tomatsallad


Vi hade några tomater som var väldigt mjuka och började bli övermogna, så jag skivade upp dem och rörde ihop en tomatsallad. Tomaterna får en helt underbar smak och sötma av att ligga och gotta till sig i dressingen. Prova gärna att tillsätta några oliver, om du gillar det, eller strimla lite färsk basilika över salladen, vilket blir supergott det också. Jag brukar doppa en bit frasigt vitt bröd, gärna ett varmt vitlöksbröd, i den goda dressingen. Mums!

Tomatsallad
4 - 5 mogna tomater 
1 liten rödlök 
1 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 krm vitlökspulver
2 - 3 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här: 
Skiva tomaterna. Skala och skiva löken. Varva tomaterna och löken i en grund skål eller på ett djupt fat. Vispa ihop resten av ingredienserna och häll dem över tomaterna. Låt salladen stå i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.