söndag 29 oktober 2017

Veckomatsedel v.44

På tisdag är halloween men det är ingen högtid som vi brukar fira. För det första är varken jag eller maken speciellt förtjusta i skräcktemat och för det andra fyller vår yngsta dotter år nu i dagarna, vilket innebär att firandet av henne oftast sker samma helg som andra firar halloween. Trots att vi inte själva firar halloween så har vi ändå laddat med lite godis utifall det skulle dyka upp några små monster och spöken under veckan som kommer 👻. 

Veckans matsedel innehåller inte några speciellt skräckinjagande maträtter, men om ni vill ha tips på mat som passar till halloween kan jag rekommendera en färgstark rödbetsrätt eller varför inte ett par härligt mossgröna spenat- och risbiffar (recepten finns under etiketten rödbetor eller spenat). Ha en riktigt bra dag 😊

Måndag: En enkel korngrynsrisotto med bönor får inleda veckan. Servera gärna färska grönsaker till maten.


Tisdag: Färgglada kryddiga rödbetsbiffar smakar bra tillsammans med smarriga ostgratinerade potatisklyftor och ranchdipp. Ha gärna någon form av råkostsallad till också. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Mixad vitkålssoppa med broccoli är en len och god soppa som passar väldigt bra tillsammans med ett bröd med lite tuggmotstånd t.ex. en mumsig korngrynsbulle.
Fredag: Friterad pankopanerad falsk fisk och grönsaker i sötsur sås är en kanongod kombination som passar perfekt som fredagsmiddag. Jasminris samt en en klick sambal oelek och en skvätt soja fullbordar det hela. 


Helg: En smakrik frestelse med soltorkade tomater, spenat och fetaost får avsluta veckan. Någon form av råkostsallad blir ett bra komplement. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar