tisdag 10 oktober 2017

Vegetarisk kålsoppa med afrikansk krydda


Vi hade en bit vitkål i kylen som började se lite torr och tråkig ut så jag strimlade den och lät den bli huvudingrediens i denna kryddiga kålsoppa. Jag tycker att det är väldigt gott med vitkålssoppa och denna variant var inget undantag. Vi käkade den smarriga soppan med ett ljust bröd.  

Kålsoppa med afrikansk krydda
4 - 5 portioner
2 gula lökar
ca 800 g vitkål
12 ½ dl vatten
2 ½ grönsaksbuljongtärningar
ca 2 tsk afrikansk krydda (se här) (ta mer om du gillar riktigt stark mat)
salt efter smak

Gör så här: 
Skala och hacka löken. Skölj av och grovhacka kålen. Lägg löken och kålen i en gryta. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt kryddan. Låt det koka upp. Sänk sedan värmen under grytan och låt soppan småputtra i ca 50 - 60 minuter, tills kålen är mjuk. Smaka av med salt. 

(Soppan går bra att frysa men kålen får då en betydligt mjukare konsistens). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.