söndag 3 december 2017

Veckomatsedel v.49


Då var det första advent och nedräkningen inför julen har börjat. Hos oss råder det, än så länge, ingen julhysteri (det brukar faktiskt ytterst sällan göra det i det här huset). Vi älskar visserligen julen men tar ändå det hela med ganska mycket ro. Igår var vår yngsta dotter och en av hennes kompisar här för att käka mat med oss. På menyn stod det bönbiffar, ugnsstekt potatis och en spännande sås med julmust. Hur den maten blev får ni veta någon annan dag. Idag får ni istället ta del av ännu en veckomatsedel fylld med spännande vegetariska maträtter. Hoppas ni hittar något som ni blir sugna på att testa. Ha en riktigt bra första advent! 😊

Måndag: En överraskande smakrik morotsgratäng får starta denna vecka. Stekt bönkorv blir ett perfekt komplement till den krämiga gratängen. Den som är extra hungrig kan även lägga till lite kokt potatis eller en bit bröd.


Tisdag: Rödbetspanna från Kiev är en fantastiskt god och färgrik gryta. Servera grytan med vanligt ris och lite rivna morötter. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Sötpotatissoppa med citrongräs och chili är en kanongod, krämig soppa med välbalanserade smaker och härlig färg. Ett gott ljust bröd passar bra till denna soppa. 


Fredag: Pizzadags! Denna, relativt, snabblagad pizza med hönökaksbotten, och en topping av tomatsås, ost, vegetarisk salami och paprika, är riktigt mumsig. Servera gärna pizzan med en god pizzasallad (se här).  


Helg: En krämig och god potatisgratäng med champinjoner, timjan och rökt ost smakar bra tillsammans med biffar/burgare med linser och kikärtor. Servera gärna någon form av (råkost)sallad till maten. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.