torsdag 7 februari 2019

En riktigt god kall sås, med bostongurka, kapris och örter


Recept på kalla såser kan man inte få för många av eller hur. Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här). Rivna morötter samt kokt potatis, smaksatt med lite dill, är för oss självklara tillbehör. Underbar husmanskost i vegetarisk form 👍😊. 

Kall sås med bostongurka, kapris och örter
3 dl gräddfil eller avrunnen fil (se här)
4 msk bostongurka
1 msk finhackad inlagd kapris
1 msk hackad persilja
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
1 krm salt
en liten nypa malen vitpeppar

Gör så här: 
Blanda samman alla ingredienser i en skål. Rör om väl. Ställ skålen kallt i minst 30 minuter innan servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.