måndag 18 februari 2019

Potatispannkakor


Potatispannkakor är en jättebra resträtt att laga om du har kokt potatis över. Vi är inga pannkaksälskare, men denna variant med potatis är både smakrikare och matigare än originalet, så vi tycker att den funkar riktigt bra att käka som middagsmat. Tillsammans med en klick lingonsylt, en näve rivna morötter och en rejäl hög med pizzasallad, blir potatispannkakan en riktigt mättande vegetarisk vardagsmåltid. 

Potatispannkakor
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 liten nypa malen vitpeppar
6 dl mjölk
2 ägg
ca 350 g kall, kokt potatis
smör till stekning

Gör så här: 
blanda mjölet med saltet och vitpepparn i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Knäck i äggen och rör slätt. Pressa ner potatisen och blanda allt väl. Det blir en tjock smet. Ställ gärna smeten kallt i ca 30 minuter. Hetta upp smör i en stekpanna (jag använde en liten stekpanna som mäter ca 15 cm i diameter). Ha i lite av smeten i stekpannan och stek på medelvärme tills smeten stelnat på ovansidan (beräkna ca ½ dl smet till en 15 cm stekpanna eller ca 1 dl till en 28 cm stekpanna). Vänd på pannkakan och låt den steka några minuter på andra sidan. Upprepa detta med resterande smet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.