onsdag 6 februari 2019

Vegetariska fiskbiffar


Dessa vegetariska fiskbiffarna kommer jag definitivt att laga fler gånger i framtiden. Både jag och maken blev förvånade över hur goda vi tyckte att biffarna var. Våra förväntningar var visserligen inte särskilt höga eftersom biffarna innehåller kronärtskocksbottnar, en råvara som vi vanligtvis kan ha lite svårt för. I detta fall passade dock den något säregna smaken, på de lite syrliga bottnarna, faktiskt riktigt bra. Till biffarna serverade vi kokt potatis, rivna morötter samt en kall sås smaksatt med bostongurka, kapris och örter (se här). Det blev en perfekt smakkombo. 

Receptet nedan är min tolkning av originalreceptet, som återfinns på bloggen 'Amuse your bouche' (se här).

Vegetariska fiskkakor
blir 8 - 12 stycken beroende på storlek
1 tetra stora vita bönor, à ca 230 g avrunnen vikt, alternativt 225 - 250 g hemkokta vita bönor (se här)
1 burk kronärtskocksbottnar, à ca 200 g avrunnen vikt
2 skivor franskbröd, à ca 30 g
1 ägg
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 msk hackad persilja
½ - 1 tsk torkad dill
ca 2 - 2 ½ dl panko till panering
Smör eller margarin till stekning

Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienser, utom pankon och smöret, till en grov smet. Ställ den kallt i minst 15 minuter. Forma 8 stora, eller 12 mindre, jämnstora, runda biffar. Vänd dem i panko. Hetta upp smör i en stekpanna och stek några biffar i taget på hög till medelhög värme i ca 5 - 6 minuter per sida. Biffarna är klara när de har fått fin färg och kännas stumma om du trycker lite försiktigt på dem. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.