lördag 23 februari 2019

Vegetarisk veckomatsedel v.9 (2019)

Vilket märkligt väder det har varit den här veckan. Det började bra med sol och plusgrader, men sedan slog det plötsligt om och blev snöoväder i torsdags. Som tur är verkar det bara vara ett tillfälligt bakslag, för igår var det strålande sol igen och nu i helgen ska det också vara fint väder. 

Vi får se hur mycket vi hinner med att njuta av solen för vi har fullt upp. Idag kommer våra barn hit på besök och imorgon kommer några av våra vänner hit. Det ser vi fram emot. 

Nu ska jag alldeles strax röra ihop en matbrödsdeg. Jag tänker nämligen bjuda ungarna på en smarrig soppa med nybakat bröd till lunch. Innan jag börjar med degen ska jag leverera en ny veckomatsedel, med förslag på goda och spännande vegetariska maträtter inför veckan som kommer. Ha en riktigt bra dag!

Måndag: Rödbetskalops serveras med kokt potatis


Tisdag: Shakshuka med haricots verts och paprika, serveras med couscous, fetaost och baba ganoush


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Het soppa med kikärtor, ris, spenat och majs, serveras med ett extra gott formbröd



Fredag: Tortillagratäng med sensommargrönsaker serveras med crème fraiche, tacosås, mexikanskt böndipp samt en blandad sallad.


Helg: Lasagne med aubergine och mozzarella, serveras med rivna morötter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.