onsdag 24 juli 2019

Marinerad stek zucchini


Just nu skördar vi ganska mycket zucchini nere på odlingslotten. Det är inget jag sörjer över direkt, men ibland kan det vara lite svårt att veta vad jag ska göra med den rikliga skörden. För att maten inte ska bli enformig och trist försöker jag att leta upp nya recept. Idén till denna marinerade stekta zucchini kommer från ett recept som jag hittade på bloggen 'cooking lsl' (se här). Vi käkade zucchinin som tillbehör till en supergod rödbetsfrittata (se här). Enkelt och gott! 😊.

Marinerad stekt zucchini
ca 350 g zucchini skuren i halvmåneformade skivor
½ + ½ msk olivolja
½ msk balsamvinäger
1 msk äppelcidervinäger
1 ½ tsk honung
1 liten pressad vitlöksklyfta
2  - 3 krm örtsalt
1 krm grovmalen svartpeppar
ca 1 msk hackad färsk persilja
ca 1 msk hackad färsk dill

Gör så här: 
Hetta upp ½ msk av olivoljan i en stekpanna. Ha i zucchinin och stek den på hög värme tills den fått lite färg. Lägg sedan över den i en skål. Vispa ihop ½ msk av olivoljan med de båda vinägersorterna, honungen, vitlöken, saltet och pepparn. Blanda detta med zucchinin. Vänd ner dillen och persiljan. Täck skålen med plastfolie och ställ den i kylen. Låt zucchinin kallna helt innan servering. (Håller i ca 3 dagar i kylen). 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.