Dessa mumsiga dubbelmackor, fyllda med en smarrig äggsallad, packade vi ner i en picknickkorg som vi tog med ner till vår odlingslott häromsistens. Mackorna var mycket mättande och smakade förträffligt bra efter ett arbetspass i trädgårdslandet. Härligt! 😊
Matiga dubbelmackor fyllda med äggsallad
blir 6 - 8 dubbla mackor, beroende på storlek på brödet och hur mycket fyllning du vill ha i mackorna
8 ägg
ca 2 dl crème fraiche alternativt gräddfil eller avrunnen fil (se här)
2 tsk dijonsenap
ca 2 ½ - 3 msk inlagd kapris, väl avrunnen
1 dl finklippt gräslök
½ dl finklippt dill
Salt och grovmalen svartpeppar efter smak (jag tog ca 1½ krm salt och 1 krm svartpeppar)
12 - 16 skivor skivad franska
Ev. lite salladsblad, skivad gurka och tomatskivor till servering
Gör så här:
Koka äggen i vatten i ca 10 minuter. Spola dem under rinnande kallt vatten och låt dem kallna. Skala och hacka de kalla äggen. Lägg ägghacket i en bunke. Blanda dem med crème fraichen eller den avrunna filen och senapen. Finhacka kaprisen och ha i den i bunken. tillsätt gräslöken och dillen. Blanda allt väl. Smaka av med salt och svartpeppar. Fördela äggsalladen på hälften av brödskivorna. Lägg sedan resterande skivor ovanpå så att du får dubbelmackor. Lägg dem på ett fat och ställ dem i kylen i minst 30 minuter innan de ska serveras. Ha gärna salladsblad, skivad gurka eller tomatskivor till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.