Enchiladas med keso och jalapeno
ca 4 portioner
8 mellanstora tortillabröd
lite matfett till att smöra formen med
2 - 3 dl riven ost t.ex. gouda eller liknande
Fyllning:
500 g keso
2 - 3 msk hackad inlagd jalapeno
2 - 3 dl riven lagrad ost
Sås:
1 ½ dl vatten
4 msk tacosås
2 msk tomatpuré
½ grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad oregano
2 dl crème fraiche
salt efter tycke och smak
Till servering:
Färska grönsaker efter tycke och smak, majskorn, tacosås, jalapeno, nachochips och mexikanskt böndipp (se här)
Gör så här:
Värm upp ugnen till 200 C och smöra en ugnsfast form med lite matfett (min form rymmer ca 2 liter och mäter 18 x 30 cm).
Till servering:
Färska grönsaker efter tycke och smak, majskorn, tacosås, jalapeno, nachochips och mexikanskt böndipp (se här)
Gör så här:
Värm upp ugnen till 200 C och smöra en ugnsfast form med lite matfett (min form rymmer ca 2 liter och mäter 18 x 30 cm).
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke och ställ undan den så länge.
Gör sedan såsen. Blanda vattnet, tacosåsen, tomatpurén, buljongtärningen och oreganon i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning och sedan småkoka på svag värme i 3 - 4 minuter. Tillsätt crème fraichen och blanda allt väl. Smaka av.
Fördela fyllningen i en sträng på mitten av tortillabröden (ca 3 - 4 msk fyllning per bröd). Rulla ihop bröden och lägg dem tätt i formen. Häll på såsen, se till så att den även kommer ner mellan bröden. Strö på den rivna osten. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 20 - 25 minuter. Ta ut formen och låt den gärna stå i några minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.