torsdag 13 augusti 2020

Krämig pasta "allt i ett" med ajvar och kikärtor


Idag blir det ytterligare ett recept på en supergod, snabblagad, vegetarisk maträtt som passar när det är ont om tid, och/eller lust, till att stå i köket. Krämig pasta med ajvar och kikärtor är inte bara enkel laga till utan allt görs i en gryta så det blir inte mycket disk heller, vilket är ytterligare en bonus 👍. 

Vi käkade den mumsiga pastan tillsammans med rivna morötter och en sked squashröra (se här). 

Krämig pasta "allt i ett" med ajvar och kikärtor
ca 4 portioner
400 g pasta
vatten och salt till kokning
2 - 2 ½ dl ajvar relish (jag använde min hemmagjorda, se här)
2 dl crème fraiche
1 ½ - 2 dl av pastakokvattnet
ca 200 - 250 g kokta kikärtor (se här) alternativt 1 tetra eller normalstor plåtburk med konserverade kikärtor (avhällda och sköljda)
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 - 2 ½ dl riven lagrad ost
ev. ½ dl hackad dill eller persilja

Gör så här: 
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Ta undan ca 2 dl av kokvattnet innan du häller av pastan. Ställ undan vattnet så länge. Häll tillbaka pastan i grytan igen. Blanda ajvarn, crème fraichen och kikärtorna med pastan i grytan. Värm allt på svag värme under omrörning. Tillsätt det sparade kokvattnet, lite i taget, tills pastaröran får den konsistens som du vill ha. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner osten och eventuellt dillen eller persiljan. Blanda allt väl. Smaka av. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.