Vi käkade den mumsiga pastan tillsammans med rivna morötter och en sked squashröra (se här).
Krämig pasta "allt i ett" med ajvar och kikärtor
ca 4 portioner
400 g pasta
vatten och salt till kokning
2 - 2 ½ dl ajvar relish (jag använde min hemmagjorda, se här)
2 dl crème fraiche
1 ½ - 2 dl av pastakokvattnet
ca 200 - 250 g kokta kikärtor (se här) alternativt 1 tetra eller normalstor plåtburk med konserverade kikärtor (avhällda och sköljda)
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 - 2 ½ dl riven lagrad ost
ev. ½ dl hackad dill eller persilja
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Ta undan ca 2 dl av kokvattnet innan du häller av pastan. Ställ undan vattnet så länge. Häll tillbaka pastan i grytan igen. Blanda ajvarn, crème fraichen och kikärtorna med pastan i grytan. Värm allt på svag värme under omrörning. Tillsätt det sparade kokvattnet, lite i taget, tills pastaröran får den konsistens som du vill ha. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner osten och eventuellt dillen eller persiljan. Blanda allt väl. Smaka av.
Krämig pasta "allt i ett" med ajvar och kikärtor
ca 4 portioner
400 g pasta
vatten och salt till kokning
2 - 2 ½ dl ajvar relish (jag använde min hemmagjorda, se här)
2 dl crème fraiche
1 ½ - 2 dl av pastakokvattnet
ca 200 - 250 g kokta kikärtor (se här) alternativt 1 tetra eller normalstor plåtburk med konserverade kikärtor (avhällda och sköljda)
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 - 2 ½ dl riven lagrad ost
ev. ½ dl hackad dill eller persilja
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Ta undan ca 2 dl av kokvattnet innan du häller av pastan. Ställ undan vattnet så länge. Häll tillbaka pastan i grytan igen. Blanda ajvarn, crème fraichen och kikärtorna med pastan i grytan. Värm allt på svag värme under omrörning. Tillsätt det sparade kokvattnet, lite i taget, tills pastaröran får den konsistens som du vill ha. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner osten och eventuellt dillen eller persiljan. Blanda allt väl. Smaka av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.