torsdag 6 augusti 2020

Hemmagjord italiensk salladskrydda (med eller utan vitlök)


För ett tag sedan gick jag igenom mina recept och såg att jag inte hade lagt ut något recept på hemmagjord italienska salladskrydda. Jag började göra egen salladskrydda när jag märkte att jag inte tål vitlök. I receptet nedan ingår det vitlökspulver, för att få en mer autentisk smak, men jag har själv inte i det. Ibland varierar jag dock smaken genom att tillsätt antingen persilja, dragon, mejram eller senapspulver. Mitt recept är gjort efter lite olika idéer som jag har fått från andra liknande recept på nätet, samt från innehållsförteckningen på Italiensk salladskrydda från de mer kända märkena. 

Italiensk salladskrydda
4 msk torkad basilika
4 msk torkad oregano
2 tsk torkad timjan
1 msk lökpulver (kan uteslutas, men ha då bara i 1 tsk salt)
½ msk vitlökspulver (kan uteslutas)
1 - 2 tsk salt (smaka dig fram!)
1 tsk grovmalen svartpeppar
ev. 1 tsk torkad persilja, dragon eller mejram och/eller 1 tsk senapspulver

Gör så här: 
Blanda all ingredienser i en mortel eller i en liten mixer. Stöt eller mixa tills allt blivit ganska finmalt. Häll kryddan i en burk med tätt lock och förvara den sedan torrt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.