måndag 3 augusti 2020

Pasta med stekt mangold, tomatpesto och fetaost


Den här veckan börjar maken att jobba igen efter semestern. Det innebär att jag måste laga mat som som är god att äta både varm och kall, eftersom maken inte alltid har möjlighet att värma sin matlåda på ett coronasäkert sätt. Idag fick han med sig en kanongod, lättlagad, pastarätt innehållande kokt pasta, blandad med tomatpesto och stekt mangold. Hela härligheten toppas med smulad fetaost och oliver (dem hade jag ännu inte tillsatt när jag tog bilden). Till detta serveras rivna morötter och squashröra. En riktigt höjdarmåltid, som verkligen lever upp till kriterierna att vara lika god varm som kall. 

Pasta med stekt mangold, tomatpesto och fetaost
ca 4 - 5 portioner
400 g pasta
vatten och salt till pastakoket
1 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
ca 400 g färsk mangold (går att byta mot spenat)
3 - 4 msk tomatpesto
salt och grovmalen svartpeppar efter smak
Till servering:
fetaost och oliver 

Gör så här: 
Koka upp vatten och salt till pastan. Skala och finhacka löken och vitlöken. Grovhacka mangolden. Stek grönsakerna under tiden som du kokar pastan (enligt anvisningarna på förpackningen). Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Ha i löken och låt den steka på medelvärma i ca 5 minuter. Ha i mangolden och låt allt steka i ytterligare ca 7 - 8 minuter. Tillsätt vitlöken och låt den steka med någon minut. Ha på salt efter smak. Håll fräset varmt. 

Ta undan ca 3 dl av pastakokvattnet innan du häller av pastan. Häll sedan tillbaka pastan i grytan igen. Rör ner det sparade kokvattnet, peston och fräset. Värm alltihop någon minut, under omrörning. Smaka av med salt och svartpeppar. Fördela pastan i tallrikar och toppa med fetaost och oliver. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.