lördag 8 augusti 2020

Pastaomelett med grönkål och ost


Igår tillbringade vi det mesta av dagen nere vid sjön. Det finns flera trevliga badplatser längs strandpromenaden här i Vadstena så det är aldrig någon trängsel direkt. Framåt eftermiddagen kom våra barn, med respektive och vänner, och gjorde oss sällskap.

Idag ska vi också ner till sjön. Det gäller ju att passa på att bada så mycket som möjligt nu när det är sommarvärme. Innan vi parkerar oss nere vid sjön ska vi först ner till lotten och vattna och sedan ska vi hem igen så att jag kan fixa lite lunch. Det blir ingen avancerad matlagning nu i värmen utan det blir enkel och snabblagad mat. Ett exempel på en sådan maträtt är dagens recept som är en supergod, krämig pastaomelett, med grönkål och ost. Om du vill lyxa till det hela kan du servera en god tomatsallad till (se här). Det blir pricken över i. Mums! 😋

Pastaomelett med grönkål och ost
blir 1 stor portion
½ - 1 msk smör
ca 3 dl kall, kokt pasta
½ liten finhackad gul lök
ca 50 g strimlad förvälld grönkål (jag använde förvälld grönkål från frysen)
1 krm grovmalen svartpeppar
½ - 1 krm lökpulver eller vitlökspulver
2 stora ägg
3 msk vatten
2 - 3 krm salt
½ dl riven vällagrad ost

Gör så här:
Hetta upp smöret i en liten stekpanna, ca 20 cm i diameter. Ha i löken och pastan och låt det steka på ganska hög värme i ca 7 - 8 minuter. Tillsätt grönkålen och låt allt steka i ytterligare ca 5 minuter. Ha på svartpeppar och lökpulver eller vitlökspulver. Vispa ihop äggen med vattnet och saltet. Ha i detta i stekpannan. Strö på osten. Stek tills smeten stelnat men fortfarande är lite krämig i mitten. Vik ihop omeletten på mitten och lägg över den på en tallrik. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.