torsdag 11 juni 2020

Kall sås med smörgåsgurka, senap & dill


Här kommer receptet på den kalla sås som vi käkade till den panerade falska fisken (se här) som ni fick recept på igår. Den här kalla såsen funkar också bra att använda som bas till en god och enkel potatissallad. Blanda bara ner några tärnade kalla kokta potatisar (ca 300 - 400 g) och lite fin strimlad purjolök (ca 1 dl ) och smaka av med lite extra salt. Ställ kallt i minst 30 min. 

Kall sås med senap, smörgåsgurka och dill 
ca 4 portioner
ca 2 dl crème fraiche eller avrunnen fil (se här)
3 - 4 msk hackad, väl avrunnen, inlagd smörgåsgurka (går att byta ut mot bostongurka)
1 krm salt
en liten nypa malen vitpeppar
ca 2 tsk senap (jag använde Västervikssenap)
½ - 1 dl finhackad dill, färsk eller fryst alternativt ca 1½ - 2 tsk torkad dill (du kan naturligtvis ta mer eller mindre mängd efter egen smak)

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av. Täck skålen och ställ den kallt i minst 30 minuter innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.