torsdag 4 juni 2020

Fajitakryddad böngryta


Dagens recept är en snabblagad fajitakryddad böngryta som passar perfekt i matlådan, tillsammans med ris och lite riven ost. Den goda grytan funkar även bra att använda som fyllning i t.ex. tortillabröd eller tacoskal, men då rekommenderar jag att du bara har i ungefär hälften på den angivna mängden konserverade tomater. 

Fajitakryddad böngryta
ca 4 portioner
1 msk rapsolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ - 1 paprika
1 msk vitvinsvinäger
ca 2 msk hemmagjord fajitakrydda (se här)
2 msk farinsocker
400 g krossade tomater
1 ½ dl tacosås
½ grönsaksbuljongtärning
200 - 250 g kokta svarta bönor (se här) alternativt 1 tetra eller normalstor plåtburk med konserverade bönor
200 - 250 g kokta små vita bönor (se häralternativt 1 tetra eller normalstor plåtburk med konserverade bönor
Salt efter smak

Gör så här: 
Skala och finhacka löken och vitlöken. Skölj paprikan. Kärna ur den och hacka/skär den i små tärningar. Hetta upp oljan i en gryta. Ha i löken och paprikan. Låt det steka på medelvärma i 5 minuter. Tillsätt vitlöken, farinsockret och kryddmixen och låt allt steka i ytterligare någon minut. Häll i vinägern och låt den koka in. Ha i tomaterna, tacosåsen, buljongtärningen och de svarta bönorna. Låt grytan småkoka på svag värme under lock i ca 15 - 20 minuter. Ha i de vita bönorna och låt allt koka i ytterligare ca 10 minuter. smaka av med salt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.