Denna smarriga potatissallad ska jag servera tillsammans med morots"lax" till lunch i morgon (se recept här). Det blir en lugn midsommar för oss. Ungarna har egna planer för morgondagen, de kommer hit på söndag istället, så det blir bara maken och jag som ska käka. Vi tänkte ta med oss maten ner till lotten och sitta där och njuta av den vackra utsikten. Härligt!
Jag önskar er alla en riktigt trevlig midsommar!
Enkel potatissallad med dill och gräslök
ca 4 portioner
600 g potatis av en fast sort
vatten till kokning
3 dl gräddfil
½ dl hackad smörgåsgurka
1 msk hackad inlagd kapris
1 dl finklippt gräslök
½ dl finklippt dill
ca ½ - 1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Tvätta potatisen, men låt skalet vara kvar. Koka potatisen i vatten tills den är mjuk. Häll av den och låt den kallna. Rör ihop gräddfilen med gurkan, kaprisen, gräslöken, dillen, saltet och pepparn i en skål. Skala potatisen och skär den i små tärningar eller i skivor. Vänd ner potatisen i gräddfilsblandningen. Blanda väl. Täck bunken och ställ den kallt över natten, eller i minst 5 timmar innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.