torsdag 25 juni 2020

Vegetarisk pastasallad med kikärtor, ananas, curry och sweet chilisås


Nu när det är galet varmt, både ute och inne, är det inte kul att stå i köket och laga mat mitt på dagen, så jag passar på att laga maten på morgonen istället, innan det blivit outhärdligt att stå vid spisen. Det blir ganska enkla maträtter, och gärna sådana som går att ta med ner till sjön. Denna kryddiga pastasallad, med kikärtor, ananas, curry och sweet chilisås, passar perfekt att packa ned i picknickkorgen. God och enkel, vegetarisk, semestermat 👍😊

Pastasallad med kikärtor, ananas, currry och sweet chilisås
ca 4 - 6 portioner
1 dl sweet chilisås
1 liten burk majskorn, à ca 140 g, inklusive spadet
1 liten burk krossad ananas, à ca 225 g, inklusive spadet
2 tsk currykrydda, köpt eller hemmagjord (se här)
ca 1 tsk salt
250 g pasta, torr vikt
ca 200 - 250 g broccoli, färsk eller fryst
150 g skalade och tunt skivade morötter
vatten och salt till kokning av pastan, broccolin och morötterna
1 dl fint strimlad purjolök
ca 75 - 100 g hackad paprika 
ca 200 - 225 g kokta kikärtor (se här) alternativt 1 tetra eller normalstor plåtburk med konserverade kikärtor (avhällda och avsköljda)

Gör så här: 
Blanda sweet chilisåsen med ananasen, inklusive spadet, samt majsen, inklusive spadet, i en stor bunke. Ha i curryn och saltet och rör om. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av den och spola den med kallt vatten. Låt den rinna av och ha sedan i den i bunken. Förväll broccolin och morötterna i lättsaltat vatten. Häll av dem och spola dem under rinnande kallt vatten en stund. Låt dem rinna av och ha sedan i dem i bunken. Tillsätt purjolöken, paprikan och kikärtorna. Vänd runt allt så att det blandas ordentligt. Täck bunken, med lock eller plastfolie, och ställ den kallt i minst 1 - 2 timmar innan servering.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.