lördag 6 juni 2020

Vegetarisk veckomatsedel v.24 (2020)


Idag blir det nationaldagsfirande, med våra vuxna barn, på coronavis. Väderprognosen visar på regn så vi kan tyvärr inte äta tillsammans ute i det fria. Jag ska istället laga en festmåltid som gästerna sedan får hämta utanför vår dörr och ta med och käka i vår yngsta dotters lägenhet. Efter maten tänkte vi träffas och ta en avståndspromenad och en gles fika nere på odlingslotten. Jag ska snart börja förbereda maten. Innan dess ska jag lägga ut dagens inlägg, som är en vegetarisk veckomatsedel, som jag hoppas ska ge er lite matlagningsinspiration. Ha en riktigt härlig nationaldag! 😊

Måndag: Omelett med potatis, lök och mjukost, serveras med råkost och en bit bröd (för den som är extra hungrig).


Tisdag: Wokad pak choi, smaksatt med vitlök, sesam och sriracha, serveras med äggnudlar som fått koka i en god buljong tillsammans med några deciliter wokgrönsaker. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Spenatsoppa serveras med ägghalvor och en mjuk och god limpa (t.ex. den här).


Fredag: Pulled aubergine serveras, tillsammans med coleslaw och smörgåsgurka, i mjuka frallor eller hamburgerbröd. 


Helg: Vita bönbiffar med purjolök, serveras med en riktigt god gratäng, innehållande pommes, svamp och ostsås. En blandad sallad blir ett bra tillbehör. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.