fredag 11 mars 2016

Pulled aubergine


Jag tycker det är jättekul och utmanande att försöka hitta vegetariska varianter till olika populära kötträtter utan att använda vegetariska köttsubstitut. Konsistensen blir kanske inte exakt som originalet (vilket i mitt fall inte är någon nackdel eftersom jag aldrig riktigt gillat konsistensen på kött) men smakerna brukar i alla fall gå att få till. Denna vegetariska variant av pulled pork "pulled aubergine" blev väldigt lyckad och smakar verkligen jättegott. Tänk bara på att välja en riktigt god barbecuesås, för det är den som ger all smak. 

Vi serverade vår pulled aubergine i lätt rostade mjuka frallor med smörgåsgurka och coleslaw (se recept här och här). Dessutom serverade vi klyftpotatis som tillbehör vid sidan av. Alla som åt tyckte det var mycket gott, så vi kommer definitivt att göra detta fler gånger. 

Pulled Aubergine
4 - 6 port
Ca 1 kg aubergine
2 - 3 dl riktigt god, gärna lite rökig barbecuesås t.ex. den här
Salt efter smak

Gör så här: 
Värm ugnen till 200 C. Klä 2 - 3 plåtar med bakplåtspapper. Skölj auberginerna och skär av skaften. Skär auberginerna i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg ut dem på plåtarna. Grädda plåtarna högt upp i ugnen i ca 20 - 30 minuter eller tills auberginen är mjuk och fått lite färg (jag har varmluftsugn så jag gräddar alla plåtar på samma gång). Ta ut plåtarna ur ugnen och låt auberginen svalna en stund. Ha på lite salt.

Värm den mindre mängden barbecuesås i en stekpanna. Skär auberginen i strimlor. Lägg ner dem i såsen. Låt allt koka ihop i ca 5 - 10 minuter. Tillsätt ev. mer sås om du tycker det verkar torrt. Smaka av med salt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.