söndag 27 mars 2016

Äggsallad



Vad passar väl bättre en dag som denna än en macka med äggsallad. Jag serverade den goda röran som fyllning i mackor men jag kan tänka mig att den kan vara god att ha som fyllning i bakad potatis också. Det måste jag testa vid ett annat tillfälle. 

Äggsallad
Räcker till ca 4 dubbla mackor
ca 1 dl crème fraiche, gräddfil eller avrunnen fil (se här)
1 tsk dijonsenap
1 msk majonäs
4 msk hackad gräslök  eller  salladslök
1 krm paprikapulver
knappt 1 krm grovmalen svartpeppar
salt efter smak 
6 - 8 kalla hårdkokta ägg

Gör så här:
Skala och grovhacka äggen. Blanda dem med resten av ingredienserna i en bunke. Smaka av med salt och eventuellt mer kryddor. Lägg ihop brödskivor två och två med röra mellan. Ha eventuellt i lite grönsallad eller skivad tomat. Ställ kallt en stund. Servera gärna mackorna med lite goda grönsaker vid sidan av.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.