onsdag 17 mars 2021

Potatisbullar med indisk smak


Idén till dessa något annorlunda indiska potatisbullar kommer från ett recept som jag läste på Tasteline (se här). Det kändes lite märkligt att smaksätta den gamla hederliga potatisbullen med så pass mycket kryddor, men det blev faktiskt riktigt gott. Vi käkade de kryddiga bullarna tillsammans med råkost och en rejäl klick av min godaste äppelchutney (se här). 

Potatisbullar med indisk smak
blir ca 12 - 14 stycken
ca 1 kg potatis
Vatten till potatiskokning
2 ägg
1 tsk salt
½ tsk lökpulver 
1 - 1 ½ tsk garam masala (indisk kryddblandning)
1 tsk malen spiskummin
½ tsk malen koriander
1 finhackad chili
1 - 1 ½ dl vetemjöl (börja med den mindre mängden och ha i mer om du tycker att smeten är för lös)
Rapsolja till stekning

Gör så här: 
Skala potatisen och koka den i vatten tills den har mjuknat. Häll av potatisen. Mosa potatisen lite grovt med en gaffel eller potatisstöt, och låt den sedan kallna. Blanda potatismoset med de övriga ingredienserna. Hetta upp lite olja i en stekpanna och klick ner smeten i den med hjälp av två skedar. Forma till potatisbullarna lite med hjälp av en stekspade. Låt dem steka på medelvärme i ca 4 - 5 minuter per sida. Potatisbullarna är färdiga när de känns stumma om du trycker lite försiktigt i mitten på dem. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.