måndag 1 mars 2021

Kall sås med italiensk salladskrydda

 

Den här kalla såsen är väldigt användbar och passar till det mesta. Vi brukar käka den till allt från rostade grönsaker, till vegobiffar eller piroger. Jag använde min hemmagjorda italienska salladskrydda (se här) så jag tillsatte lite extra salt, men om du använder köpt krydda, som redan innehåller ganska mycket salt, kan du utesluta det extra saltet. 

Kall sås med italiensk salladskrydda
ca 4 portioner
2 dl crème fraiche, turkisk yoghurt eller avrunnen fil (se här)
1 krm vitvinsvinäger
1 - 1 ½ tsk italiensk salladskrydda (börja med den mindre mängden och smaka dig fram)
ev. 1 pressad vitlöksklyfta
ca 1 krm salt (kan uteslutas om du använder köpt salladskrydda)

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av. Täck skålen och ställ den kallt i minst 30 minuter innan servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.