måndag 29 mars 2021

Förslag på vegetarisk mat till påsk


Här kommer några tips på vegetariska maträtter som kan passa att servera på den kommande påskbuffén. Du kommer till recepten genom att klicka på den kursiva texten. 

Aubergine"sill" är den enda sill som vi tycker om här hemma. Vi har hittills testat vitlök-dill, krämig senap och klassisk smak. Min favorit av dem är klassisk smak. Jag har också tagit med en riktigt smaskig auberginevariant av kräftströmming, som kanske kan passa att provlaga nu till påsk.


Falsk lax, gjord på morötter, är en riktig favorit. Vi föredrar den saltbakade varianten (se den vänstra bilden nedan), men den kokta varianten är god den med, och går betydligt fortare att laga till. Du hittar recepten här och här.


Spenat, ägg och sparris hör våren till och passar därför bra att ha med på påskbuffén. Några favoriter är spenatlåda med fetaost, omelett med sparrisstuvning, broccolilåda med kryddost, paj utan botten med zucchini, spenat och fetaost, brytbröd med spenat och kronärtskocksdipp samt squashgratäng med keso



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.