onsdag 7 april 2021

Kall sås med bostongurka och curry

 

Recept på kalla såser kan man aldrig få för många av, så här kommer ännu ett. Denna gång är det en smaskig variant smaksatt med bostongurka, curry och senap. Liksom den förra kalla såsen, som ni fick recept på (den med italiensk salladskrydda, se här), passar även denna sås till det mesta, som t.ex. vegetariska biffar, stekt (falsk) fisk, bakad potatis eller couscous med grönsaker. Vi käkade såsen som tillbehör till morotsbiffar med kikärtor och sambal (se här). Till detta hade vi kokt matvete och stekta grönsaker kryddade med lite afrikansk krydda. Det var supergott! 😋

Kall sås med bostongurka och curry
ca 4 portioner
2 dl crème fraiche, turkisk yoghurt eller avrunnen fil (se här)
2 msk bostongurka
1 tsk senap (jag använde Västervikssenap)
1 krm curry
Salt och malen vitpeppar efter smak
ev. 1 krm socker
ev. 1 krm äppelcidervinäger 

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av. Täck skålen och ställ den kallt i minst 30 minuter innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.