torsdag 20 december 2018

Gratinerad potatisgnocchi med tomater, solrospesto och mozzarella


Gratinerad potatisgnocchi är verkligen supermumsigt. Jag brukar vanligtvis göra en variant med tomatsås och mozzarella (se här). Denna gång valde jag dock att göra en lite enklare tomatsås, gjord enbart på krossade tomater blandade med min hemmagjorda gröna solrospesto. Det hela blev riktigt lyckat och smakade fantastiskt gott 👍😊. 

Gratinerad potatisgnocchi med tomater, grön pesto och mozzarella
1 sats potatisgnocchi (se här) eller ca 1 kg köpt potatisgnocchi
500 g krossade tomater
½ - 1 dl grön pesto (jag använde hemmagjord pesto gjord på solroskärnor, se här)
Salt och grovmalen svartpeppar efter smak
1 mozzarellaboll, à ca 125 g
Lite matfett till att smöra formen med

Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 C och smörj en ugnsfast form, som rymmer ca 2 - 2 ½ liter, med lite matfett. Blanda de krossade tomaterna med peston i en kastrull. Låt det koka upp under lock. Sänk värmen under kastrullen så att såsen bara småkokar. Låt den puttra på svag värme i ca 20 - 30 minuter. 

Koka under tiden gnocchin i lättsaltat vatten enligt anvisningarna i receptet eller på förpackningen. Låt den rinna av i durkslag. Lägg sedan gnocchin i formen. Smaka av såsen med salt och svartpeppar och häll den i formen. Blanda den lite försiktigt med gnocchin. Strimla mozzarellan och fördela den över hela ytan. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 25 minuter, eller tills osten fått fin färg. Ta ut formen ur ugnen och låt den gärna stå en stund innan servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.