måndag 24 juli 2017

Enkel vegetarisk pytt med goda tillbehör


Potatis, potatis, potatis. Vi håller på att skörda vår hemodlade potatis, vilket innebär att jag för tillfället har fullt upp med att hitta på olika maträtter att använda den i. Denna gång fick potatisen bli en del av huvudrätten och ingå i denna enkla vegetariska pytt. Vi käkade pytten med massor av smarriga tillbehör, som fetaost, oliver, rödbetssallad, marinerad rostad paprika och marinerade bönor. Det var verkligen jättegott! Det är härligt att kunna använda hemodlade råvaror i maten 😊. 

Recepten på rödbetssalladen, den marinerade paprikan och de marinerade bönorna hittar du om du klickar här, här eller här

Enkel vegetarisk pytt
4 portioner
ca 1 kg färskpotatis eller ca 1 ½ kg vanlig potatis av en fast sort
4 normalstora morötter
3 - 4 rödlökar
8 hela vitlöksklyftor
1 tsk salt 
½ tsk grovmalen svartpeppar
färsk timjan och rosmarin, efter smak
ca1 msk olivolja

Gör så här: 
Värm ugnen till 250 C. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Skrubba eller skala potatisen och skala morötterna. Skär dem i bitar (de ska helst ska vara ungefär lika stora så att allt blir klart samtidigt i ugnen). Skala löken och skär den i stora klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg alltihop i en stor bunke. Häll i oljan och blanda allt ordentligt. 

Häll ut allt på plåten och sprid ut det i ett jämnt lager. Strö på salt, svartpeppar och örter. Sätt in plåten högt upp i ugnen och grädda i ca 30 minuter, eller tills rotfrukterna är mjuka och fått fin färg. Vänd runt allt efter halva tiden. Smaka av. Ha eventuellt på lite mer salt och kryddor. Dekorera gärna med lite mer färsk rosmarin och timjan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.