lördag 8 juli 2017

Rullltårta med rabarber och jordgubbssylt


Häromdagen bakade jag denna somriga rulltårta, fylld med hemkokt rabarber och jordgubbssylt. Jag skar den saftiga och goda rulltårtan i skivor som jag sedan frös in i en plastlåda med bakplåtspapper mellan lagren. När det kommer väntade, eller oväntade, fikagäster är det superenkelt att bara ta upp och tina så många skivor som går åt vid det tillfället

Rulltårta med rabarber och jordgubbssylt
3 ägg
2 dl strösocker + ca 2 msk extra till att strö på bakplåtspapperet
2 msk hett vatten
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Fyllning:
ca 2 dl rabarber och jordgubbssylt (se här)

Gör så här:
Värm upp ugnen 250 C och klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Lägg ett rent bakplåtspapper på köksbänken och strö på 2 matskedar strösocker. 

Knäck ner äggen i en bunke. Ha i resten sockret och vispa med elvisp i ca 5 minuter. Blanda samman mjölet och bakpulvret i en skål. Sikta ner blandningen i smeten. Blanda ihop allt till en jämn smet. Bred ut smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. 

Ta ut plåten ur ugnen. Stjälp upp kakan upp och ner på det sockrade bakplåtspappret. Pensla pappret som kakan gräddats på med lite kallt vatten och dra försiktigt bort det. Bred försiktigt på sylten jämnt över kakan. Rulla ihop kakan till en rulle. Låt rullen ligga kallt en stund innan den skärs i skivor. Förvara rullen i kylen eller frysen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar