söndag 2 juli 2017

Veckomatsedel v.27

Idag har jag fullt upp inför eftermiddagens trädgårdsvisning så jag har inte tid att laga någon mat. Som tur är så har vi rester kvar ifrån gårdagen som vi kan värma till lunch. Nu ska jag ut och fixa och trixa lite i trädgården, för jag vill ju att det ska se så bra ut som möjligt när våra gäster kommer. Innan jag häver mig ut i det gröna så hinner jag med att ge er förslag på en ny veckomatsedel inför veckan som kommer. Ha en riktigt bra dag! 😊

Måndag: Veckan börjar med en mycket god och smakrik afrikansk spenat och äggrätt. Lite färska grönsaker, fluffigt basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney passar fint till. 


Tisdag: Idag blir det smarrig vegetarisk husmanskost i form av stuvade morötter och stekt bönkorv. Till det serveras kokt potatis och färska grönsaker. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Dagens matiga omelett, fylld med pasta, ost och broccoli är en snabblagad maträtt som passar perfekt nu på sommaren. Servera gärna den goda omeletten med rivna morötter och en saftig tomatsallad


Fredag: En välfylld stromboli, innehållande b.l.a tomatpesto, bladspenat, champinjoner, mozzarella och färsk basilika är ett supergott alternativ till pizza. Skär strombolin i bitar och doppa dem i en riktigt god tomatsås (såsen ska serveras kall). Ha gärna pizzasallad eller någon annan passande sallad till också. 


Helg: Veckan avslutas med dessa underbart goda marinerade quornfiléer, som passar lika bra att lägga på grillen som att steka i ugnen. Servera de möra och saftiga filéerna med en krämig och god klassisk potatissallad och lite fräscha grönsaker. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.