onsdag 19 juli 2017

Röda vinbärskladdkaka


Idag blir det ytterligare ett recept innehållande röda vinbär. Denna gång i form av en mumsig vinbärskladdkaka. Vi käkade den goda kakan med en klick vaniljglass och en totalt överflödig men mycket smarrig kolasås (se här). 😋

Röda vinbärskladdkaka
blir 1 kaka à ca 24 cm i diameter
100 g smör + lite extra till formen
3 dl strösocker
2 ägg
1 -2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
ca 3 dl repade röda vinbär
ev. lite florsocker till garnering

Gör så här: 
Värm upp ugnen till 175 C. Tryck fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, à ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna med lite smör. Smält smöret i en gryta. ta av den från värmen. Rör ner sockret. Knäck i äggen, ett i taget, och rör om mellan varje. Ha i vaniljsockret och vetemjölet och blanda allt till en jämn smet. Bred ut den i formen. Fördela bären över ytan. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna i formen. Garnera ev. med florsocker och lite färska bär. Servera gärna med en klick vaniljglass. 


2 kommentarer:

  1. Underbar! Tack för receptet! / Isa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Isa, vad roligt att du också tyckte att kakan var god :). Ett perfekt sätt att äta röda vinbär på tycker jag ;). Ha en bra dag!
      Mvh Tove

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.