söndag 30 juli 2017

Veckomatsedel v.31

Tänk att vi redan är framme vid den sista helgen i Juli. Det är inte klokt vad fort tiden går. Den här helgen har vi haft fullt upp med fikagäster och matgäster om vart annat. Det har varit jättetrevligt. Idag tror jag dock att det blir betydligt lugnare både vad det gäller besökare och köksbestyr. Vi har rester kvar ifrån gårdagens middag, så dagens mat är redan fixad 👍. Förslag på vad både vi, och ni, kan tänkas vara intresserade av att käka under den kommande veckan får ni som vanligt i veckans matsedel. Ha en riktigt bra dag! 😊

Måndag: Först ut är den här veckan blir det pasta med en krämig och god pastasås med champinjoner och ädelost. Serveras med rivna morötter eller annan råkost. 


Tisdag: Idag blir det lite hetare smaker i form av Hughs heta ketchupgryta med kikärtor. Grytan serveras med basmatiris och färska grönsaker. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Torsdagen bjuder på en underbart god och matig sallad innehållande bulgur, rostade rödbetor och kanelmarinerade linser. Till detta serveras en kall sås med fetaost och ajvar, samt kokt broccoli, rivna morötter, pizzasallad och squashröra. Gudomligt gott! 


Fredag: Enchiladas fyllda med squash och keso passar perfekt som fredagsmysmat. Till de goda rullarna serveras färska grönsaker, majskorn, inlagd jalapeño, tacosås, mexikanskt böndipp och nachochips. 




Helg: Blomkålsstek med Carolina bbq-sauce får avsluta veckan. Den smakrika blomkålen serveras med ugnsstekt potatis, bearnaisesås och en fräsch sallad. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.