lördag 14 maj 2016

Kalljästa grahamsfrallor


Vi hade slut på portionsbröd i frysen och behövde fylla på med lite nytt, så jag bakade dessa frallor. När de skulle gräddas kom våra barn på oväntat besök. De blev naturligtvis bjudna på lite fika, vilket ledde till att ungefär hälften av de nybakade frallorna blev uppätna innan de hunnit svalna. Det är så härligt med sådana spontana fikabesök. Fylla på i frysen, det kan jag göra någon annan gång.  

Kalljästa grahamsfrallor
ca 15 - 16 stycken
25 g jäst
5 dl kall mjölk
2 tsk salt
1 msk strösocker
1/4 dl flytande margarin eller 25 g smält margarin
4 dl grahamsmjöl
8 - 10 dl vetemjöl

Gör så här:
Kväll dag 1: Vispa ut jästen i mjölken i en degbunke. Tillsätt, salt, socker, margarin och grahamsmjölet. Arbeta in vetemjöl tills du fått en smidig deg. Täck bunken med plastfolie och ställ den i kylen över natten. 

Morgon dag 2: Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Stjälp upp degen på mjölad arbetsyta. Dela degen i 15 - 16 lika stora bitar. Rulla dem till runda bullar. Lägg dem glest på plåtarna. Täck dem med kökshandduk. Låt dem jäsa i rumstemperatur i ca 2 timmar. Värm under tiden ugnen till 225 C, vilket tar ca 30 min. Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 8 - 10 minuter. Låt dem kallna på galler under en kökshandduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.