tisdag 3 maj 2016

Snabblagad fiskgratäng med lax, senap & dill


Jag hade lite annat att göra innan middagen i går så det fanns inte särskilt mycket tid till matlagning. Egentligen hade jag tänkt att göra hemmagjort potatismos, men tiden rann iväg så det fick bli denna turbovariant med pulvermos istället. Jag hade mina funderingar över den stora mängden senap i receptet men det blev faktiskt riktigt, riktigt gott och passade jättebra till laxen. 

Fiskgratäng med lax, senap och dill
4 portioner
500 - 600 g laxfilé, utan skinn och ben
ca 1 tsk salt
½ krm malen vitpeppar
2 dl crème fraîche
ca 2 msk vanlig senap
4 msk hackad dill 
6 - 7 portioner fast pulvermos + 1 ägg
Matfett till att smörja formen

Gör så här: 
Värm ugnen till 225 C. Lägg laxen i mitten av en smord ugnsfast form. Ha på salt och vitpeppar. Blanda ihop moset med ägget. Klicka moset runt fisken. Vispa ihop crème fraîche, senap och dill. Häll detta ovanpå fisken. Ställ in formen i mitten av ugnen. Grädda i ca 20 -25 minuter eller tills fisken är 54 - 55 C i den tjockaste biten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.