tisdag 17 maj 2016

Spenatsuvning


Jag älskar spenatstuvning och brukar äta betydligt större mängd än vad bilden visar (jag ville vara lite återhållsam så ni skulle kunna se vad jag serverade till). Spenatstuvning passar otroligt bra till kokt potatis och fiskpinnar eller stekt fisk. Om det, mot all förmodan, blir en skvätt stuvning kvar så brukar jag blanda den med lite buljong och äta den som spenatsoppa med kokta ägghalvor nästa dag. Inte så dumt det heller.

Spenatstuvning
ca 4 portioner
4 dl standardmjölk 
2 msk vetemjöl
200 g hackad fryst spenat
ca ½ tsk salt
En liten gnutta malen vitpeppar

Gör så här: 
Vispa ihop mjölken, mjölet, saltet och vitpepparn i en kastrull. Låt det koka upp under omröring. Sänk värmen och låt det småkoka i ca 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt spenaten. Höj värmen lite och låt det koka upp under omröring. Sänk värmen igen och låt stuvningen småputtra i ca 5 minuter. Smaka av. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.