torsdag 12 maj 2016

Paneer i het kokossås


Detta blev verkligen supergott! Stekt paneer (indisk ost) i en het sås gjord på kokosmjölk och sambal oelek är verkligen en suverän smakkombination. I originalreceptet, som finns i Bonniers vegetariska kokbok, görs den här rätten på tofu, men eftersom jag inte tycker om tofu så använder jag paneer istället. Nästa gång jag gör denna superba gryta kanske jag provar att byta ut osten mot quorn för att spara lite tid och lyxa till det lite. 

Obs! Paneer måste göras dagen innan. 

Paneer i het kokossås
1 sats paneer (se häreller  ca 250 g fast tofu
1 msk rapsolja 
ca 4 dl strimlad purjolök
1 vitlöksklyfta
1 burk, 400 ml, kokosmjölk
2 msk japansk soja
2 msk sambal oelek
ca 100 g sockerärter

Gör så här: 
Skär paneeren eller tofun i tärningar. Stek dem gyllenbruna i oljan i en stekpanna. Skala och finhacka vitlöken. Ha i den och purjolöken i stekpannan. Låt det steka en stund. Tillsätt kokosmjölk, soja och sambal. Låt det koka upp. Ha i sockerärterna. Låt allt koka i ca 5 minuter. Smaka av. Servera grytan med äggnudlar eller jasminris. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.