lördag 21 maj 2016

Kvarterets rabarberpaj


Vad vore väl våren utan en riktigt smaskig rabarberpaj. Denna variant, från boken 'Annas pajer', av Anna Bergenström är helt ljuvlig. Det passar så bra med de syrliga rabarberna tillsammans med den vaniljsmakande frasiga degen. Vi serverade pajen med en tjock och len gammaldags vaniljsås. 

Kvarterets rabarberpaj
Deg:
200 g smör
1 dl socker
1 rågad tesked vaniljsocker
ca 5 dl vetemjöl 
½ tsk bakpulver
Fyllning: 
600 g rabarber i bitar
1½ dl strösocker
2 msk potatismjöl

Gör så här: 
Värm upp ugnen till 200 C. Smält smöret i en gryta eller i en skål i mikron. Blanda ner sockret och vaniljsockret. Blanda vetemjölet med bakpulvret. Ha i detta i smör och sockerblandningen och rör snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform. Blanda rabarbern med sockret och potatismjölet. Lägg blandningen i formen. Smula på resten av degen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 - 40 minuter. Täck pajen med en plåt om den blir för mörk längs kanterna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.