Denna krämiga pastasås, med morötter, champinjoner och färskost, var enkel att röra ihop och smakade förträffligt gott tillsammans med nykokt pasta. Mums! 😋. Vegetarisk vardagsmat när den är som bäst 👍.
Pastasås med morötter, champinjoner och färskost
ca 4 portioner
1 msk smör
1 gul lök
350 g morötter
250 g skivade champinjoner, färska eller frysta
ca 5 dl vatten (hälften kan bytas mot mjölk)
3/4 - 1 svampbuljongtärning alternativt grönsaksbuljongtärning
200 g smaksatt färskost (jag tog philadelphia vitlök-örter)
salt och grovmalen svartpeppar efter smak
Gör så här:
Skala och finhacka löken. Skala och grovriv morötterna. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Ha i löken, morötterna och champinjonerna och låt allt steka på medelhög till hög värme i ca 10 - 15 minuter. Tillsätt vattnet och buljongtärningen. Låt det småkoka i 6 -7 minuter. Rör i färskosten och låt såsen puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.