måndag 27 maj 2019

Snabblagad pastasås med morötter, champinjoner och färskost


Denna krämiga pastasås, med morötter, champinjoner och färskost, var enkel att röra ihop och smakade förträffligt gott tillsammans med nykokt pasta. Mums! 😋. Vegetarisk vardagsmat när den är som bäst 👍. 

Pastasås med morötter, champinjoner och färskost
ca 4 portioner
1 msk smör
1 gul lök
350 g morötter
250 g skivade champinjoner, färska eller frysta
ca 5 dl vatten (hälften kan bytas mot mjölk)
3/4 - 1 svampbuljongtärning alternativt grönsaksbuljongtärning
200 g smaksatt färskost (jag tog philadelphia vitlök-örter)
salt och grovmalen svartpeppar efter smak

Gör så här:
Skala och finhacka löken. Skala och grovriv morötterna. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Ha i löken, morötterna och champinjonerna och låt allt steka på medelhög till hög värme i ca 10 - 15 minuter. Tillsätt vattnet och buljongtärningen. Låt det småkoka i 6 -7 minuter. Rör i färskosten och låt såsen puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.