lördag 18 maj 2019

Vegetarisk veckomatsedel v.21 (2019)


Snart bär det av till huvudstaden. Vi ska nämligen åka och hälsa på vår äldsta dotter och hennes pojkvän, som nyligen har flyttat dit. Det ska bli spännande att se deras nya lägenhet och området som de bor i. Jag har lagat en smarrig pastasallad som vi ska ta med och bjuda dem på. Det receptet får ni en annan dag. Idag får ni istället en ny veckomatsedel fylld med goda vegetariska maträtter. Ha en riktigt trevlig helg! 😊

Måndag: Quinoanuggets serveras med basmatiris samt en solgul currysås smaksatt med sambal oelek och apelsin. Någon form av råkostsallad blir ett bra komplement. 


Tisdag: Pasta med krämig linssås serveras med rivna morötter



Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Linssoppa med vitkål och apelsin serveras med ett frasigt bröd.


Fredag: Fajitakryddad grönsakröra serveras i mjuka tortillabröd tillsammans med lite riven ost, sallad, majskorn, tomater, hackad rödlök samt en skvätt tacosås och en klick crème fraiche. 


Helg (söndag = mors dag): Gratinerad potatisgnocchi med tomater, solrospesto och mozzarella, serveras med en blandad sallad. Efter det blir det en choklad- och cheesecaketårta med hallon för att fira att det är mors dag.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.