torsdag 30 maj 2019

Pastasallad med kikärtor och sweet chili


Idén till denna smarriga pastasallad, med bland annat kikärtor och sweet chilisås, fick jag när jag läste ett recept på en pastasallad med kyckling, på den mycket trevliga bloggen 'Kryddburken' (se här). Som vanligt lade jag till och drog ifrån i det receptet för att anpassa maten efter eget tycke och smak. Slutresultatet, av mina ansträngningar, blev en matig, smakrik och fräsch pastasallad som passar perfekt att ta med som picknicklunch när vi tar en tur i husbilen. 👍😊. Servera gärna salladen med ett gott bröd och rosa sås (se här).

Tips! Det kan vara gott att ha i stekt halloumi eller tärnad fetaost i salladen (ca 200 g kan vara lagom). 

Pastasallad med kikärtor och sweet chili
ca 4 - 6 portioner
250 g okokt pasta
vatten och salt till kokning
1 röd paprika
1 liten rödlök
1 liten burk majskorn, à ca 150 g
200 - 250 g kokta kikärtor (se här) alternativt 1 tetra eller normalstor plåtburk med konserverade kikärtor
250 g broccoli, färsk eller fryst
Dressing: 
2 msk färskpressad limesaft
1 dl sweet chilisås
½ dl vatten
1 tsk paprikapulver
1 - 1 ½ tsk persilladekrydda

Gör så här: 
koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag och skölj den under rinnande kallt vatten. Låt pastan rinna av och lägg den sedan i en skål eller bunke. Skölj av och kärna ur paprikan. Skär den i små tärningar. Blanda dem med pastan. Skala rödlöken och skär den i tunna strimlor. Blanda dem med pastan. Tillsätt även majskornen och kikärtorna. Dela broccolin i mindre bitar och förväll dem i lättsaltat vatten. Häll av broccolin och vänd försiktigt ner den i bunken. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och blanda den med pastasalladen. Ställ salladen kallt i minst 30 minuter innan servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.