Dagens recept är en krämig, värmande, solgul majssoppa med lite extra sting av sambal oelek. Denna soppa har vi käkat lite då och då genom åren. Tyvärr kommer jag inte längre ihåg vart jag en gång i tiden har hittat receptet (så kan det bli ibland när man är galen i att samla på sig recept). Vi serverade dubbla varma ostmackor, som vi hade kört i smörgåsgrillen, till den goda soppan. Det blev en perfekt kombination.
Corn chowder (majssoppa)
ca 4 portioner
1 msk smör
1 gul lök
500 g potatis
1 stor burk majs, à ca 340 g nettovikt
10 - 11 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 - 2 tsk sambal oelek
1 tsk oregano
2 dl crème fraiche
salt och grovmalen svartpeppar efter smak
Gör så här:
Skala och finhacka löken. Skala och tärna potatisen. Hetta upp smöret i en gryta. Ha i löken och låt den steka på svag till medelhög värme i ca 5 minuter. Tillsätt potatisen och låt den steka med i ca 5 minuter. Häll av majsen och ha i den i grytan. Tillsätt även vattnet, buljongtärningarna och sambal oelek (börja med den mindre mängden). Låt allt koka i ca 15 - 20 minuter. Mixa soppan slät. Tillsätt crème fraichen och oreganon. Låt soppan småkoka i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.