onsdag 4 december 2019

Enchiladas med tacokryddad keso och majs


När det kommer till Tex-Mexmaträtter tillhör olika typer av enchiladas våra absoluta favoriter. För tillfället har jag snöat in på att använda keso i fyllningen. Idén till just denna variant, med tacokryddad keso och majs, kommer från ett recept som jag läste i Hemmets Journals matkalender. Jag har dock, i vanlig ordning, dragit i från och lagt till i det receptet för att skapa en egen version. Slutresultatet blev mycket lyckat. De välfyllda rullarna smakade supergott och var mycket mättande. Återigen ett nytt favoritrecept att skriva in i min receptpärm. 

Enchiladas med tacokryddad keso och majs
ca 4 - 6 portioner
1 paket med 8 mellanstora vetetortilla 
lite matfett till formen
ca 2 dl riven ost till gratinering
Fyllning:
500 g keso
ca 1 dl riven lagrad ost (kan uteslutas)
1 påse tacokrydda alternativt ca 3 - 3 ½ msk hemmagjord tacokrydda + 2 - 3 krm salt (se här
1 stor burk majskorn, ca 285 g avrunnen vikt
Sås: 
1 ½ dl vatten
2 msk tomatpuré
4 msk tacosås
1/4 grönsaksbuljongtärning
2 krm torkad oregano
ev. 1/2 - 1 msk hackad inlagd jalapeno
2 dl crème fraiche (jag använde lättvarianten)

Gör så här: 
Värm upp ugnen till 200 C och smörj en ugnsfast form med lite matfett. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en bunke. Ställ den i kylen under tiden som du kokar ihop såsen. 

Blanda alla ingredienser till såsen, utom crème fraichen, i en kastrull. Låt det småkoka i 2 - 3 minuter. Ta av kastrullen från värmen och rör i crème fraichen. Häll ca 1/3 av såsen i formen. 

Fördela fyllningen i tortillabröden och rulla ihop dem till rullar. Lägg dem tätt, med skarven ner, i formen. Häll på resterande sås. Sätt in formen i den nedre delen av ugnen och grädda i ca 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen och tryck försiktigt ner rullarna i såsen. Ha på den rivna osten och fortsätt grädda i ytterligare ca 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen och låt den stå några minuter innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.