lördag 14 december 2019

Vegetarisk veckomatsedel v.51(2019)


Jag antar att det var många som kollade på luciauppträdande igår. Vi tjuvstartade luciafirandet redan i onsdags genom att gå till klosterkyrkan i och titta på Vadstena sång och pianoakademis luciakonsert. Det var lika vackert och stämningsfullt som förra året. Julen är verkligen en härlig tid, även om det kan vara stressigt för många så här lite drygt en vecka innan julaftonen. Här är det dock inte speciellt stressigt. Den här helgen har vi faktiskt inget speciellt inbokat. Om vädret tillåter kanske vi tar tur till Omberg och går någon av vandringslederna. Nu på morgonen tänker jag bara ta det lugnt och kika runt på olika matbloggar för att få lite inspiration. Innan jag gör det ska jag ta hand om min egen blogg, genom att leverera en ny veckomatsedel med förslag på goda vegetariska maträtter inför den kommande veckan. Hoppas ni hittar något ni vill testa. Ha en fortsatt trevlig helg! 

Måndag: Bulgurbiffar med morötter, halloumi och pesto, serveras med kokt broccoli, råkost och en kall sås, smaksatt med citron, vitlök och basilika. 


Helg: Rödbetsgryta med champinjoner och senap serveras med matvete och rivna morötter


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Morotssoppa med linser, kokos och röd curry serveras förslagsvis med fyrkantsfrallor



Fredag: En färgglad middag med saffranscouscous, marockansk rödbetssallad, hummus samt en kall yoghurtsås med mynta.


Helg: Bönbiffar serveras med julmustsås, klyftpotatis, råkost och en klick vinbärsgelé



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.