fredag 17 januari 2020

Vinterpromenad i Varamon


Trots att vi bor i den sagolikt vackra staden Vadstena, som både har en underbar stadskärna och en superfin strandpromenad, kan det ändå ibland vara kul med lite omväxling. På helgerna brukar vi ofta åka till Omberg och vandra på någon av vandringslederna där. Förra helgen valde vi dock att susa iväg en liten bit norrut istället, till närbelägna Motala. Där tog vi en uppfriskande promenad längs den fantastiska stranden i Varamon. 


Solen sken och himmelen var härligt blå. Vågorna slog in mot strandkanten och det kändes, och lät, nästan som att vara vid havet. Det blåste rätt friska vindar, vilket gjorde att vågorna var ganska höga på vissa ställen. Vi blev lite blöta, eftersom vi gick väldigt nära sjön och inte alltid hann hoppa undan när det kom en extra kraftig våg. Som väl var hade vi varit förutseende nog att ta på oss vattentäta kängor, så vi klarade oss faktiskt torrskodda genom hela promenaden. 


Varje gång vi tar en promenad i Varamon förundras vi över hur folktomt det är där under den här tiden av året. Vi såg ungefär tio andra tappra själar. Det är lite synd att inte fler passar på att besöka en sådan vacker plats även nu under vintern. Jag rekommenderar er verkligen att göra ett besök, för det är som sagt en fantastiskt vacker plats. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.